У јануару попуст за рационалну потрошњу струје остварило 1,57 милиона домаћинстава

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 10:11

У јануару попуст за рационалну потрошњу струје остварило 1,57 милиона домаћинстава

Домаћинства у Србији штедела су електричну енергију и у јануару и 47 одсто домаћинстава смањило је потрошњу струје за више од пет одсто у односу на исти месец у претходне две године, па је тако попуст за рационалну потрошњу остварило 1,57 милиона домаћинстава. Фото: Unsplash/publicpowerorg Највећи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << попуст од 40 одсто „Електропривреда Србије” одобрила је за 19 одсто домаћинстава, односно 637.787 и тај број домаћинстава у јануару је уштедео више од 30 одсто електричне енергије у односу на исти месец у претходне две године, саопштио је данас ЕПС, преноси Танјуг.
За 13,4 одсто корисника рачун је мањи за 20 одсто. Умањен рачун за 25 одсто има 5,85 одсто домаћинстава, за 30 одсто умањен је рачун за 4,85 одсто, док је попуст од 35 процената остварило 3,89 одсто домаћинстава. На децембарским рачунима додатни попуст од 5 одсто остварила су и домаћинства која су коришћење електричне енергије у нижој тарифи увећала за 5 одсто у односу на исти месец претходне године. Ту погодност остварила су 420.573 домаћинства, односно 13 одсто.
Највише су штедели грађани у Београду, Нишу, Крагујевцу, Смедереву, Врању и Зрењанину.
Mobi Banka: Keš kredit za refinansiranje uz uvek fiksnu kamatnu stopu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У јануару попуст за рационалну потрошњу струје остварило 1,57 милиона домаћинстава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.