Питање које родитељи треба да поставе својој деци: Сматра се да ће им помоћи да изграде самопоуздање у будућности

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 09:55

Питање које родитељи треба да поставе својој деци: Сматра се да ће им помоћи да изграде самопоуздање у будућности

Ево шта свакодневно треба да питате своју децу. Foto: Pexels/Monstera production Самопоуздање деце врло је важно, а посао родитеља је осигурати да она знају колико су вредна. Ипак, треба пазити на начин на који ћемо им то показати.
Терапеут Керол Ким поделила је на ТикТоку једноставну технику >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која помаже родитељима да подстакну самопоуздање код својих најмањих. Деца с којима Ким ради често се баве уметничким радом и већином је питају свиђа ли јој се оно што су направили. Признаје да је лако рећи: „Да, свиђа ми се, браво!“, али ако је циљ да се подстакне самопоуздање, Ким предлаже да их уместо тога питамо што она мисле о свом раду.
Тврди да им то омогућује схватање како њихова вредност не произлази из мишљења других људи. Уместо тога, предлаже одговор: „Стварно желиш да знаш шта ја мислим? Заправо, ја желим да знам шта ти мислиш. Како се осећаш у вези са својим цртежом? Који су ти најдражи делови? Постоје ли неки делови који ти се баш не свиђају?“
Ким објашњава да ова вежба подстиче децу да истражују и вреднују сопствене мисли, осећања и перспективе те истовремено помаже да цене сопствене снаге и таленте. Иако је добијање повратних информација од других корисно, ова техника помаже деци да цене сопствено мишљење и верују у своје способности.
Postoji narodno verovanje vezano za osobe koje imaju rupice na obrazima: Da li ste među njima?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Питање које родитељи треба да поставе својој деци: Сматра се да ће им помоћи да изграде самопоуздање у будућности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.