SVE BOLJI I BOLJI: Za ove procesore kažu da su odlični u MULTITASKINGU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE BOLJI I BOLJI: Za ove procesore kažu da su odlični u MULTITASKINGU

Novi Intelovi procesori ima da kidaju....

Intelovi desktop procesori 10. generacije samo što nisu predstavljeni, a najnovija unapređenja mogu da dođu i na mašine koje nisu najjače u klasi. Nova Comet Lake-S CPU serija dolazi sa uključenim Hyperthreading-om u  svakom čipu, od i3 do i9. Drugim rečima, sada je potencijal procesora otključan bez obzira na koju se klasu procesora korisnik opredeli.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tog glavnog unapređenja, došla bi i neka manja i diskretnija. Najjači 3.7GHz Core i9-10900K (osnovni clock 3.7GHz) bi podržavao funkciju Velocity Boost koja bi držala brzinu dokle god dozvoljava termalna disipacija. U suprotnom morali biste da se zadovoljite sa normalnim Turbo bustom. Ovi high-end delovi imaju 10 jezgara i 20 tredova.

Pored toga, ovo bi bila skromna ali dobrodošla osveženja. Osmojezgarni i7, šestojezgarni i5, i četvorojezgarni i3 bi dobili ubrzanje clock brzina od 100 MHz do 200 MHz. Jači CPU-ovi bi podržavali do 2.933MHz DDR4 memorije, a tu bi bila osim unapređenog čipa i overklokinga memorije i podrška za 2.5Gbps Eternet i WiFi 6.

Nažalost, još uvek nema informacija kada bi poslednja generacija Intelovih čipova mogla da se pojavi, međutim Intel nekad svoje novitete objavljuje redovno na CES-u, tako da ih očekujemo početkom januara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.