Starbaks zatvara 150 lokala širom sveta

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starbaks zatvara 150 lokala širom sveta

Poznati lanac kafe restorana Starbaks zatvara 150 lokala širom sveta zbog lošijih poslovnih rezultata u prvom kvartalu ove godine, zbog čega je vrednost njegovih deonica pala za pet odsto u samo nekoliko sati, piše Biznis insajder.

Lokali otvoreni pre više od godinu dana trebalo je da imaju rast prometa oko 2,9 odsto, ali su ostvarili samo jedan odsto. Zbog toga je Starbaks najavio radikalne promene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Od iduće godine neće otvarati nove poslovnice tamo gde već imaju snažnu prisutnost, a zatvoriće oko 150 lokala koji nisu ostvarili očekivanja, što je tri puta više od 50 lokala koliko prosečno zatvaraju svake godine.

"Moramo se brže prilagođavati našim klijentima i njihovim zahtevima", rekao je direktor Starbaksa Kevin Džonson.

Starbaks ima dosta problema. Hauard Šulc dao je ostavku na mesto direktora kompanije jer planira da se kandiduje za američkog predsednika, a nakon skandala s izbacivanjem Afroamerikanaca iz lokala uveli su nova pravila prema kojima svi mogu da borave u njihovim kafićima i bez poružbine.

Autor: Fonet

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.