Objavljen tajni snimak testiranja nuklearnog oružja SAD

Izvor: B92, 16.Mar.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen tajni snimak testiranja nuklearnog oružja SAD

Američke vlasti su skinule veo tajne sa 750 filmova o testiranju nuklearnog oružja između 1945. i 1962. godine, navodi „Biznis insajder“.

Inicijatori projekta su saradnici Livermorske nacionalne laboratorije „Ernest Lorens“ pri Ministarstvu energetike SAD, sa fizičarem Gregom Springsom na čelu. Oni su obnovili nekoliko filmova nuklearnog testiranja koje su izveli Amerikanci.

Kako navodi list, za 55 godina Sjedinjene Države su izvele 210 nuklearnih testiranja, koja su zabeležena na desetine hiljada filmova. Većina njih se nalazi u tajnim skladištima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neobjavljeni snimak nuklearne probe SAD

Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2017

Američke vlasti su skinule veo tajne sa 750 filmova o testiranju nuklearnog oružja između 1945 i 1962. godine.. . Inicijatori projekta su saradnici Livermorske nacionalne laboratorije „Ernest Lorens“ pri Ministarstvu energetike SAD, na čelu sa fizičarem Gregom Springsom. Oni su obnovili...

Nastavak na Vostok.rs...

Objavljen tajni snimak testiranja američkog nuklearnog oružja

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2017

VAŠINGTON - Američke vlasti su skinule veo tajne sa 750 filmova o testiranju nuklearnog oružja između 1945 i 1962. godine, navodi " Business insider“...Inicijatori projekta su saradnici Livermorske nacionalne laboratorije "Ernest Lorens“ pri Ministarstvu energetike SAD, na čelu sa fizičarem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.