Gangnam Stajl za osam miliona dolara

Izvor: Blic, 24.Jan.2013, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gangnam Stajl za osam miliona dolara

Najgledaniji video na JuTjubu Gangnam Stajl pop zvezde Saja iz Južne Koreje, generisao je osam miliona dolara prihoda ovom sajtu.

Kako prenosi portal Biznis insajder, pređašne analize su pokazale da je Saj zaradio 7,9 miliona dolara od ove pesme širom sveta, uključujući kupovinu pesama sa AjTjunsa i servisa koji su dostupni samo u Koreji.

Uzimajući u obzir da Gangnam Stajl ima 1,23 milijarde pregleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na JuTjubu, to znači da je video generisao u proseku 0,65 centi svaki put kada ga je neko pogledao.

Kreator JuTjuba zadržava pravo na polovinu od tog iznosa, dok su Saj i njegova izdavačka kuća zaradili oko četiri miliona dolara od JuTjuba.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.