Dulić: Građevinska dozvola može da se dobije za 15 dana

Izvor: Blic, 28.Mar.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Građevinska dozvola može da se dobije za 15 dana

BEOGRAD - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je večeras da je broj izdatih građevinskih dozvola u Srbiji za 80 do 90 odsto veći od broja podnetih zahteva i da građevinska dozvola može da se dobije za predviđenih 15 dana od podnošenja kompletne dokumentacije.

Dulić je kazao da su trenutno građevinske dozvole izdate za više od milion kvadrat i da se dozvole najsporije izdaju u Beogradu.

Ministar je u emisiji " >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Insajder debata" televizije B92 rekao da nije tačno da je potrebno proći 50 šaltera da bi se dobila građevinska dozvola, već da trenutno ima 25 neophodnih procedura, kao i da je najveći izvor korupcije nepostojanje planske dokumentacije u gradovima i opštinama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.