Aksel Špringer kupio Biznis insajder za 306 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2015, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aksel Špringer kupio Biznis insajder za 306 miliona evra

Njemačka izdavačka kuća "Aksel Špringer" (Axel Springer) objavila je danas da je dogovorila kupovinu američkog poslovnog portala "Biznis insajder" (Bussiness Insider) za sumu od 306 miliona evra.

U saopštenju "Aksel Špringera", koji posjeduje već devet odsto akcija u "Biznis insajderu", navodi se da je dogovorena kupovina dodatnih 88 odsto akcija za sumu od 306 miliona evra, prenosi Frans pres.

Preostalih 3,0 odsto akcija ostaće u vlasnistvu investicione >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kompanije "Bezos ekspedišns" (Bezos Expeditions), u vlasništvu izvršnog direktora Amazona, Džefa Bezosa.

- Preuizmanje "Biznis insajdera", koji je "Špringer" okarakterisao kao vodeći digitalni portal za poslovne vijesti u SAD, predstavlja "ključni dio strategije "Špringera" da proširi svoju globalnu mrežu i diverzifikuje ponudu na engleskom jeziku - navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

Portal "Biznis insajder" je počeo sa radom 2007. godine i zapošljava više od 325 ljudi, od čega je polovina novinara. Uz 76 miliona posjetilaca mjesečno, vrijednost "Biznis insajdera" je procijenjena na 442 miliona dolara ili 395 miliona evra, navodi Frans pres.
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.