AMD Zen 5 arhitektura 40% brža od Zen 4 prethodnika

Izvor: Piplmetar.rs, 31.Mar.2024, 05:30

AMD Zen 5 arhitektura 40% brža od Zen 4 prethodnika

Nove vesti stižu od poznatog hardverskog insajdera, @Kepler_L2, koji ima da podeli neke zanimljive informacije po pitanju nove AMD CPU arhitekture. Prema njegovom nedavnom postu na Anandtech forumu, izgleda da nas čeka velika promena i to u pozitivnom smislu sa dolaskom nove AMD Zen 5 arhitekture procesorskih jezgara. Očekuje da će biti predstavljena u drugoj polovini 2024. godine u vidu različitih serija Ryzen  procesora za desktop računare, laptop i server uređaje.
Kepler navodi da je u pogledu poređenja performansi „jezgro za jezgro“, AMD Zen 5 za više od 40% brže od postojeće Zen 4 generacije. On navodi da je ovaj rezultat postignut u SPEC benchmarking merenjima, ali ne navodi eksplicitno da li su brojke zasnovane...
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.