Zbog incidenta sa mišem policija u Skupštini ispituje poslanike

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog incidenta sa mišem policija u Skupštini ispituje poslanike

Nekoliko poslanika pozvano je na informativni razgovor zbog incidenta na sednici Administrativnog odbora kada je lider Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gadjao predsednika odbora Aleksandra Martinovića.

Poslanici Dveri su saopštili da ih je predstavnica Stručne službe Skupštine obavestila da dodju u četvrtak u Dom Narodne skupštine gde će policija sa njima zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << incidenta obaviti informativni razgovor. Navode da će se odazvati pozivu.

Medjutim, oni pitaju šta policija traži u Skupštini i gde je bila tokom incidenata ispred Doma Narodne skupštine tokom polaganje zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i tokom niza drugih incidenata u kojima je učestvovala vladajuća Srpska napredna stranka. Boško Obradović je rekao da ne zna za slučaj da su predstavnici policije za 30 godina obnovljenog višestranačja u Srbiji ispitivali poslanike u Skupštini Srbije.

"Ne znam kuda sve to vodi i da li će policija krenuti po kućama da saslušava sve one koji se ne slažu sa aktuelnom vlašću", upitao je Obradović.

Poziv na informativni razgovor dobilo je još nekoliko poslanika drugih stranaka koji su bili prisutni na spornoj sednici Administrativnog odbora.

Predsednik Odbora i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović podneo je nedavno tužilaštvu u Beogradu prijavu zbog sukoba na sednici. Krivičnu prijavu su zbog toga zajedno podneli i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević i poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić.

Obradović je 21. novembra na sednici Administrativnog odbora kompjuterskim mišem gadjao Martinovića pošto mu je isključio mikrofon, a poslanicima Dveri nije dao reč.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Slučaj "miš": MUP će uzeti izjave svih poslanika sa sednice

Izvor: N1 televizija, 28.Nov.2017

Policija je dobila nalog Prvog osnovnog tužilaštva da uzme izjave od svih poslanika koji su bili na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, na kojoj je poslanik Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gađao predsednika ovog Odbora i poslanika Srpske napredne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.