ZABRANA STUPA ODMAH: Zbog incidenta u Irkutsku, Putin doneo ČVRSTU odluku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRANA STUPA ODMAH: Zbog incidenta u Irkutsku, Putin doneo ČVRSTU odluku!

Policija je do sada uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su prodavali taj losion.

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je danas ograničenja za prodaju surogat alhokola, nakon što su u Irkutsku na istoku Sibira najmanje 62 osobe umrle od trovanja alkoholom, jer su pili losion za kupanje koji sadrži etanol.

Putin je rekao ministrima da pojačaju pravila koja se odnose na pravljenje i prodaju pića, parfema i ostalih tečnosti koje sadrže više od 25 posto alkohola, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i lekova koji sadrže etanol, prenosi Rojters.

Procenjuje se da oko 12 miliona, uglavnom siromašnijih Rusa, kupuje jeftine surogate alkohola, od kojih su mnogi proizvedeni nelegalno, navodi britanska agencija.

Regionalno ministarstvo zdravlja u Irkutsku je saopštilo da je broj umrlih od trovanja losionom za kupanje porastao na 62, dok je još 36 u bolnici.

Trovanja sa surogatima alkohola se redovno dešavaju u Rusiji, ali je ovaj slučaj u Irkutsku jedan od najsmrtonosnijih incidenata za više godina.

Zbog ovog incidenta, u Irkutsku je proglašena vanredna situacija.

Irkutsk je šesti po veličini grad u Rusiji sa 1,1 milionom stanovnika.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.