Više osobe privedeno zbog incidenata u Velikoj Plani

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više osobe privedeno zbog incidenata u Velikoj Plani

Više osoba je privedeno i saslušano povodom incidenta u Velikoj Plani koji se dogodio pre dva dana a kada je grupa ljudi tukla građane, razbijala privatnu imovinu i delila materijal protiv predsednika te opštine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u vezi sa incidentom pre dva dana u Velikoj Plani privedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i saslušano više osoba, a slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu.

"Sve što smo uspeli da utvrdimo, tužilaštvo sada razmatra da li će i protiv koga biti podnete prekršajne i krivične prijave. Policija je privela više lica i sa njima obavila službene razgovore, a nakon toga predala je materijal tužilaštvu", rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

Demokratska stranka i DSS optužile su juče Srpsku naprednu stranku (SNS) da je organizovala grupu batinaša koji su došli u grad nakon izbora za mesnu zajednicu u kojoj je koalicija DS-DSS osvojila 21 mandat, a SNS nijedan.

SNS je povodom ovog slučaja odgovorila da su jedini batinaši u Srbiji braća Goran i Vladimir Ješić- funkcioneri DS.

Ministar Stefanović je govoreći o napadu na brata Gorana Ješića, Vladmira u Inđiji, pre mesec dana rekao da je Ješić u jednom delu istrage odbio poligrafsko testiranje, što je usporilo rasvetljnje slučaja jer nije bilo očevidaca događaja.

Vladimir Ješić izjavio je ranije da je napadnut samo zato što je rođeni brat nekadašnjeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića i da iza napada na njega stoji funkcioner SNS Vladimir Gak iz čijeg iznajmljenog je vozila, kako je tvrdio, izašao napadač.

"Gospodin Gak jeste iznajmio vozilo iz rent-a-kar (agencije), ali to nije krivično delo", rekao je Stefanović, navodeći da se radi na utvrđivanju činjenica ko je sve upleten u to, da li je zaista došlo do napada i ko ga je izvršio.

On je podsetio da nerasvetljen i sličan slučaj napada na zamenika predsednika opštine Beočin Milana Čačića koji je tvrdio da mu je povrede na glavi naneo Vladimir Ješić.

"Oba slučaja rasvetljavamo, ali zbog nedostatka svedoka samog izvršenja potencijalog dela, ta istraga ne ide tom brzinom", istakao je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.