Veljović: Sudar Čumeta i Peconija možda i nije slučajan

Izvor: Blic, 11.Jun.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: "Sudar" Čumeta i Peconija možda i nije slučajan

Sukob obezbeđenja Ljubiše Buhe Čumeta i Predraga Rankovića Peconija, uz pucanje iz pištolja, "ne mora da znači da je taj događaj slučajan", smatraju u MUP-u.

"Stvar je pravosuđa i policije da utvrdi šta je suština", rekao je o ovog čudnom prekjučerašnjem incidentu Buhe, svedoka saradnika u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića, i Rankovića, vlasnika više srpskih preduzeća, direktor srpske policije Milorad Veljović.

Veljović je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je neophodno doneti zakon o fizičko-tehničkom obezbeđenju i ukazao da postoji više firmi za fizičko-tehničko obezbeđenje koje imaju privatne interese, te da država mora da nađe svoj inters i da bezbednost svih građana bude na odgovarajućem nivou.

"Činjenica je da dok se god ne donese zakon o fizičko - tehničkom obezbeđenju, mi ćemo na neki način imati ovih problem. Sama situacija u zemlji, ekonomska kriza, uslovljava da pojedini broj aktivnih pripadnika policije i vojske posle radnog vremena odlazi u obezbeđenje ovakvih bizmisena. Nije to dobro za državu, ali država mora da reši ovo pitanje da se ne bi pojavljivale ovakve situcije", rekao je Veljović.

On je dodao da to što je u Srbiji izdato oko 1.000 dozvola za nošenje pištolja ne ugrožava bezbednost, jer oružje uglavnom upotrebe oni koji nemaju dozvolu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.