Ustaški simboli na pravoslavnom groblju u Širokom Brijegu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2020, 10:47

Ustaški simboli na pravoslavnom groblju u Širokom Brijegu

Na ogradi oko pravoslavnog groblja i Crkve Svete Nedelje u mestu Dobrič kod Širokog Brijega jutros je osvanuo ispisan grafit "Sve vas ovo čeka" i ustaški simbol "U".

Sveštenik Nebojša Radić izjavio je da je jutros ovaj incident prijavio policiji, prenose banjalučke Nezavisne.

Radić je naglasio da su ljudi vrlo uplašeni i uznemireni i da su ga jutros odmah obavestili.

"Ovo je užasan vandalizam. Očekujem da policija pronađe i kazni počinioce >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da nadležne vlasti osude ovaj događaj", rekao je Radić.

Dobrič je jedino mesto u Širokom Brijegu gde živi oko 40 Srba, od kojih neki ni u ratu nisu napuštali svoje domove, a neki su se vratiti nakon rata.

Oni su istakli da imaju vrlo dobre odnose sa svojim susedima.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽASAN VANDALIZAM NA SRPSKOM GROBLJU: Ustaški simboli osvanuli na ogradi pored crkve nadomak Širokog Brijega

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2020

Sveštenik Nebojša Radić izjavio je da je jutros ovaj incident prijavio policiji...Na ogradi oko pravoslavnog groblja i Crkve Svete Nedelje u mestu Dobrič kod Širokog Brijega jutros je osvanuo ispisan grafit "Sve vas ovo čeka" i ustaški simbol "U"...Sveštenik Nebojša Radić izjavio je da je jutros...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Na zidu pravoslavnog groblja kod Širokog Brijega osvanuli ustaški simboli

Izvor: RTS, 28.Jul.2020

Na ogradi oko pravoslavnog groblja u mestu Dobrič kod Širokog Brijega jutros je osvanuo ispisan grafit "Sve vas ovo čeka" i ustaški simbol "U". . Meštani su uplašeni i uznemireni i obavestili su policiju. ..Dobrič je jedino mesto u Širokom Brijegu u kojem živi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.