Ukrajina, poslanik bačen u kantu za đubre

Izvor: RTS, 16.Sep.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina, poslanik bačen u kantu za đubre

Tri ultradesničara zgrabila su parlamentarca Vitalija Žuravskog, ubacili ga u kantu za đubre i zatvorili poklopac. Incident se dogodio na očigled oko 500 nacionalista koji su protestovali kod zgrade Vrhovne rade.

Vitalij Žuravski je iz redova Partije regiona, podseća Itartas. Član je Ukrajinske akademije političkih nauka, bivši zamenik gradonačelnik Kijeva i savetnik bivšeg predsednika Viktora Janukoviča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Malo pre današnjeg incidenta, kako prenosi agencija, govorio je "uzvišenim rečima" o poštovanju evropskih vrednosti pošto je bio poznat kao "štićenik evropske Ukrajine".

Evropski parlament većinom glasova danas je ratifikovao sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji, dok su povezani video-linkom u isto vreme i poslanici ukrajinskog parlamenta - Vrhovne rade, ratifikovali isti dokument.

Ranije danas, aktivisti radikalnih partija Desni sektor, Volija i AutoMajdan zapalili su automobilske gume ispred zgrade ukrajinskog parlamenta preteći da će ih sve zapaliti u zgradi ukoliko Vrhovna rada bude oklevala sa donošenjem zakon o lustraciji.

"Ratifikacija Sporazuma o pridruživanju nikada neće zaseniti neophodnost donošenja zakona o lustraciji. Doneli smo gume ovde da demonstriramo parlamentarcima da, ukoliko oni ne glasaju za zakon o lustraciji, pokazaćemo im šta je prava lustracija", naveo je jedan od aktivista.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinski poslanik bačen u kontejner

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Tri ultradesničara zgrabila su parlamentarca Vitalija Žuravskog, ubacila ga u kantu za đubre i zatvorila poklopac. Incident se dogodio naočigled oko 500 nacionalista koji su protestovali kod zgrade Vrhovne rade. ..Vitalij Žuravski je iz redova Partije regiona, podseća Itartas. Član je Ukrajinske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.