Tuča u školi u Nišu, dečak završio u Hitnoj pomoći

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u školi u Nišu, dečak završio u Hitnoj pomoći

U Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Nišu juče posle podne dogodio se incident u kom je dečak zadobio povredu ključne kosti.
Učenik šestog razreda OŠ "Ivo Andrić" u Nišu, koji se za vreme malog odmora juče potukao sa vršnjakom iz drugog odeljenja, zadobio je povredu ključne kosti.

Odmah su reagovali dežurni nastavnici i Hitna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomoć, a obavešten je i školski policajac i Školska uprava, dok školski Tim za bezbednost danas donosi odluku o merama koje će biti preduzete.
Sve se dogodilo u dvorištu škole u popodnevnoj smeni, kada je jedan od učenika uzeo ključ iz portirnice, jer se škola zaključava, i istrčao u dvorište, a za njim i grupa dečaka iz drugog odeljenja.
U dvorištu su se dvojica dečaka potukla, kako saznajemo oko štenaca, a umešao se stariji učenik, koji je pokušao da ih razdvoji.
Direktorka škole Milica Petković rekla je za RTS da je on u tom trenutku povukao jednog od učesnika tuče koji je izgubio ravnotežu i pao. Pretpostavlja se da je prilikom pada polomio ključnu kost.
I pomoćnica direktora Andrijana Nedeljković tvrdi da do povrede nije došlo u tuči.
"U tom razdvajanju jedan od učenika šestog razreda je pao i povredio ključnu kost, tako da do te povrede nije došlo u sukobu, već u pokušaju da se pruži pomoć. Ja sam stupila u kontakt sa majkom tog dečaka, pošto sam mu ja i razredna, dečak je dobro. Oseća bolove i dalje, ali reagovali su na vreme i biće danas pušten kući", rekla je Nedeljkovićeva.
Ističe da će preduzeti mere. "Kreće se najpre sa vaspitnim radom i smanjenjem ocene iz vladanja", istakla je Nedeljkovićeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.