Tri žrtve napada nožem u Nemačkoj, osumnjičeni uhapšen

Izvor: VOA, 25.Jun.2021, 21:24

Tri žrtve napada nožem u Nemačkoj, osumnjičeni uhapšen

Tri osobe su ubijene, a pet povređeno u napadu nožem u nemačkom gradu Vircburgu. Policija je ranila i uhapsila napadača, saopštile su nemačke vlasti. Policija je identifikovala osumnjičenog kao 24-godišnjeg Somalijca koji je živeo u Vircburgu. Takođe je navela da mu život nije ugrožen zbog prostrelne rane. Ministar unutrašnjjih poslova Bavarske Joakim Herman rekao je da je čovek bio na psihijatrijskom lečenju pre napada i da je bio poznat policiji. "Kako stvari trenutno stoje, preminulo je troje a petoro je veoma ozbiljno povređeno. Nismo sigurni da li će preživeti oni sa najozbiljnijim povredama", rekao je Herman. Na snimcima sa društvenih mreža vidi se kako pešaci okružuju napadača i pokušavaju da ga zaustave stolicama i palicama. Žena, koja je navela da je bila očevidac incidenta, rekla je za nemačku televiziju RTL da je zatim došla policija. "Imao je veliki nož i napadao je ljude. Mnogi su bacali stolice, kišobrane ili mobilne telefone da bi ga zaustavili. Zatim mu je prišla policija i mislim da je ispaljen metak, moglo je to jasno da se čuje", rekla je ona. Portparolka policije Kerstin Kunik rekla je da su policajci u 5 sati poslepodne po lokalnom vremenu dobili dojavu o napadu nožem na centralnom gradskom trgu. Policija je tvitovala da nema opasnosti po populaciju. Vircburg, grad u Bavarskoj sa oko 130.000 stanovnika, udaljen je oko 100 kilometara od Frankfurta.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

NOVI DETALJI STRAVIČNOG NAPADA U KOM SU NOŽEM UBIJENE TRI OSOBE: Poznat identitet napadača u Nemačkoj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 08:41

Napadač je dvadesetčetvorogodišnji Somalijac..Napadač, koji je juče u Vurcburgu u Nemačkoj nožem ubio tri, a ranio 10 osoba identifikovan je kao 24-godišnji državljanin Somalije i psihički bolesnik, koji živi u ovom gradu...Ovo je za nemačke medije rekao Bavarski ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.