Talačka kriza u HR: Hitna ne može ništa, puca po svima

Izvor: Prva.rs, 02.Jul.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talačka kriza u HR: Hitna ne može ništa, "puca po svima"

Kako se navodi, žena ubijenog muškarca skočila kroz prozor dok je pokušavala da pobegne.
Iz policije navode da je ona pronađena i da je bezbednom, a mediji su naveli da je ona "polomljena ležala ispred kuće" jer Hitna pomoć ne može do nje pošto napadač "puca po svima".
Do incidenta je došlo u mestu Barbat na ostrvu Rabu jutros oko 9.35 sati. Policija je opkolila kuću, a napadač preti da će se razneti bombom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << "Jutarnji" piše da je napadač koristio "kalašnjikov", a navode i da je on prema nezvaničnim informacijama on sam u kući, tj. da nema taoce.
U toku su pregovori sa napadačem koji zasad odbija sve pozive na predaju. Pregovarački tim specijalne policije pokušava da ga uveri da se preda bez otpora.
"Jutarnji" nezvanično saznaje da pregovori "idu vrlo teško".
Oglasila se i hrvatska policija:
"Danas oko 9.35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom".
Prema nezvaničnim informacijama napadač je navodno bivši branitelj u dobi od oko 40 godina koji je upucao i ubio psihijatra S.R. iz Psihijatrijske bolnice na Rab, a povredio njegovu suprugu i to zbog sukoba oko zemljišta. Psihijatru je prvo prostrelio nogu, a potom ga je ubio ispucavši u njega još nekoliko metaka.
Meštani tvrde da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.
"Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo dva kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kući, jer je dve kuće dalje od mene talačka kriza. Ubijen je čovek, a naoružani ubica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kuću i zatvorimo prozore", objavila je na Fejsbuku jedna devojka.
Izvor: b92, index.hr

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

HR: Ubio psihijatra, preti da će se razneti

Izvor: OkRadio.rs, 02.Jul.2017

Rab -- Pregovori između policije i naoružanog Srđana Smojvera koji je hicima iz puške usmrtio psihijatra Sinišu Rakića na hrvatskom ostrvu Rab, još su u toku. On ne izlazi iz kuće u koju se zatvorio i preti i da će se razneti bombom, prenosi "Index.hr". Kako "Index.hr" saznaje, ubica je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.