Stefanović: Žandarm Stevan Sinđelić podlegao povredama

Izvor: Politika, 28.Avg.2014, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Žandarm Stevan Sinđelić podlegao povredama

„Naredio sam da se u ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje”, izjavio je Stefanović

BEOGRAD– Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijanih u sinoćnjem napadu na srpku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti.

„Naredio sam da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje”, izjavio je Stefanović Tanjugu

Prema njegovim rečima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad.

Stefanović je izražavajući saučešće porodici policajca Stevana Sinđelića istakao da će zahtevati da se počinioci ovog terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne.

--------------------------------

Pripadnik Žandarmerije Steva Sinđelić rano jutros je teško ranjen u reonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija kada je više, za sada nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Juče je prilikom obilaska terena patrola policije iz Kuršumlije zatekla veći broj osoba albanske nacionalnosti koje su sekle šumu u reonu sela Orlovac.

Prilikom preduzimanja policijskih ovlašćenja, više osoba je otvorilo vatru na policajce, nakon čega je došlo do razmene vatre u kojoj je jedan Albanac povređen, dok među policajcima nije bilo ranjenih.  

Vojska Srbije i Kfor pojačavaju zajedničke patrole

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant Kfora Salvatore Farina dogovorili su danas, posle ubistva pripadnika Žanadarmerije kod Kuršumlije, hitno pojačavanje zajedničkih patrola, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume.

Diković je, u telefonskom razgovoru sa generalom Farinom, tražio veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije ,„kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području”.

On je posebno istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružane automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Republike Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju.

Pri tome, ti naoružani civili čine teroristička akta, kao što je napad na pripadnike Žandarmerije Republike Srbije, rekao je on, prenela je Vojska Srbije na svo msajtu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i komandnat Kfora „dogovorili su hitno pojačavanje zajedničkih patrola, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume”.

General Farina je, takođe, osudio napade na snage bezbednosti Republike Srbije, dodala je Vojska Srbije u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Predsednik Nikolić uputio telegram porodici ubijenog žandarma

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas telegram saučešća porodici ubijenog pripadnika Žandarmerije, Stevana Sinđelića.

U telegramu predsednika Nikolića se navodi: „Draga porodice Sinđelić, budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja”.

„Iskreno saučešće upućuje vam Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije”, navedeno je u telegramu.

Tanjug

objavljeno: 28.08.2014.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ubijen pripadnik Žandarmerije

Izvor: RTS, 28.Avg.2014

Preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić koji je jutros ranjen iz vatrenog oružja. Incident se dogodio u rejonu sela Orlovca u opštini Kuršumlija, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta. U okršaju je stradao i jedan kosovski Albanac a drugi je ranjen. Ministar Nebojša...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.