Šta je Ban Ki Mun rekao o Kosovu?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2013, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Ban Ki Mun rekao o Kosovu?

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun ocenio je u novom izveštaju o Kosovu da je napravljen ključni korak u dijalogu Beograd-Priština podizanjem na politički nivo, ali i da je taj napredak praćen incidentima, posebno na severu Kosova.

 Na terenu incidenti : Ban Ki Mun

Ban Ki Mun je u izveštaju za period od 16. oktobra do 15. januara, u koji je agencija Beta imala uvid, pozdravio lidere obe strane što su se upustili u "ovaj izazovan, ali važan politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << proces" s ciljem da se reše najteži problemi koji otežavaju međusobne odnose.

 

U Kosovskoj Mitrovici, piše Ban, potrebni su "koordinisano delovanje i pažnja da se teška pitanja rešavaju dobronamerno, da bi se izbegle dalje tenzije".

 

"Zajedno s poltičkim procesom na visokom nivou, pođednako su značajni postojani i utemljeni napori da se pomoviše pomirenje i poveća poverenje među zajednicama na Kosovu", piše u izveštaju i ističe da su, pored međunarodnog prisustva, potrebni posvećnost i iskreni napori političkih lidera na svim nivoima, nevladinih organizacija i civilnog društva.

 

Netrpeljivost iskazana na praznicima Srpske pravoslavne crkve, "ne opravdava težnje kosovskog društva i trebalo bi da kosovske vlasti čvrsto i odlučno reaguju", naveo je Ban Ki Mun u izveštaju koji će biti predstavljen na sednici Saveta bezbednosti UN 22. februara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.