Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 16:17

Srušila se zgrada u Egiptu, najmenje pet mrtvih

Srušila se petospratna stambena zgrada u Egiptu u Aleksandriji. Najmanje pet žena je izgubilo život, prenose egipatski državni mediji. Još uvek se ne zna da li ima nestalih.
U izveštaju "Al-Ahram" navodi se da je pored pet žena povređena i 70-godišnjakinja kada se u petak srušila zgrada u gradskom naselju Atarin.

Spasioci su pronašli troje preživelih koji su prebačeni u bolnicu. Još uvek se ne zna da li ima nestalih.
Još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se ne zna šta je uzrok urušavanja, ali takvi incidenti su česti u Egiptu, gde je loša gradnja široko rasprostranjena u zaseocima, siromašnim gradskim četvrtima i ruralnim područjima. U martu se u Kairu srušila stambena zgrada, usmrtivši najmanje 25 ljudi.
U velikim gradovima poput Aleksandrije i Kaira, često se krše dozvole za planiranje, a često se i nadograđuju spratovi bez odgovarajućih državnih dozvola.
Vlada je nedavno pokrenula akciju protiv ilegalne gradnje širom zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.