Srušen jarbol sa zastavom Srbije u Velikoj Hoči

Izvor: RTS, 13.Avg.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušen jarbol sa zastavom Srbije u Velikoj Hoči

Nepoznate osobe srušile su noćas zastavu Republike Srbije u Velikoj Hoči, istaknutu na jarbolu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima tokom sukoba u opštini Orahovac 1998. i 1999. godine.
Predsednik lokalnog Odbora porodica ubijenih i kidnapovanih Srba u opštini Orahovac Negovan Mavrić preneo je RTS-u da se incident dogodio noćas posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tri sata.

Incident je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, dodao je Mavrić.
Na područu opštine Orahovac, u sukobima 1998. i 1999. godine kidnapovano je i ubijeno više od 100 Srba i Roma.
U blizini Velike Hoče je podignuta i ploča sa imenima nestalih novinara i vozača Radio Prištine Đure Slavuja i Ranka Perenića. Ploču koju podiže Udruženje novinara Srbije ruše uvek kada bude postavljena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

V.Hoča:Oborena zastava Srbije sa spomenika ubijenim Srbima

Izvor: B92, 13.Avg.2016

Nepoznate osobe srušile su zastavu Srbije u Velikoj Hoči, sa jarbola kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima tokom sukoba u Orahovcu, javlja RTS...Predsednik lokalnog Odbora porodica ubijenih i kidnapovanih Srba u opštini Orahovac Negovan Mavrić izjavio je da se incident dogodio rano jutros...

Nastavak na B92...

INCIDENT: Srušen jarbol Srbije u Velikoj Hoči

Izvor: Mondo, 13.Avg.2016

Nepoznate osobe srušile su rano jutros zastavu Republike Srbije u Velikoj Hoči, istaknutu na jarbolu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Spomenik stradalim Srbima tokom sukoba u opštini Orahovac 1998. i 1999. godine, srušen je rano jutros, posle tri...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.