Sokobanja: Pijan kolima naleteo na saobraćajca

Izvor: NaDlanu.com, 26.Feb.2013, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sokobanja: Pijan kolima naleteo na saobraćajca

Saobraćajni policajac M. Z. (46) iz Sokobanje prekjuče je lakše povređen kad je na njega automobilom naleteo Goran P. (27). Posle udesa vozaču je izmereno 1,8 promila alkohola u krvi, a ispostavilo se da ga je nešto ranije već zaustavila policija i isključila ga iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju!

Posle udesa kod Gorana P. iz Sokobanje izmereno 1,8 promila alkohola u krviGoran P., pijan, udario saobraćajca, Sokobanja"Saobraćajci su zaustavili Gorana P. dva sata pre >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << incidenta i napisali mu prijavu jer je vozio s 1,2 promila alkohola u krvi. Međutim, umesto da ode kući, Goran je otišao u kafanu i nastavio da pije, a onda ponovo seo za volan" kaže izvor Kurira.O tome koliko je bio pijan najbolje govori činjenica da je Goran P. više od pola kilometra vozio u suprotnom smeru i da uopšte nije video saobraćajnu patrolu."Saobraćajac M. Z. je pokušao da ga zaustavi, ali je Goran krenuo pravo na njega! M. Z. je skočio u stranu, ali ga je automobil udario u nogu", dodaje naš sagovornik.Goran P. je uhapšen posle udesa, dok je M. Z. prebačen u bolnicu u Sokobanji. Lekari su procenili da njegove povrede nisu teške i on se uspešno oporavlja.(E. K. Kurir)Skala pijanstva - od 0,31 do 0,5 promila alkohola - umereno pijanstvo - od 0,51 do 1,19 promila - srednje pijanstvo- od 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi - teško pijanstvo - od 1,61 do dva promila - veoma teško pijanstvo - više od dva promila - potpuno pijanstvo- više od 3,5 promila alkohola dovodi do besvesnog stanja ♦ od pet do osam promila alkohola u krvi dovodi do smrti TrežnjenjeKada policajac konstatuje da vozač ima više od dozvoljene količine alkohola u krvi - 0,3 promila, piše mu kaznu, a ako premašuje 1,2 promila alkohola u krvi, vozač se momentalno odvodi na trežnjenje u policijsku stanicu, gde se zadržava do otrežnjenja, a najduže 12 sati.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.