Slučaj Čanak: Tako je suđeno – na licu mesta

Izvor: RTS, 24.Sep.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Čanak: Tako je suđeno – na licu mesta

Nenad Čanak kaže da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio bratanicu, prema kojoj se, kako navodi, Pavle Lešanović nedolično ponašao. Čanak, međutim, negira da je Lešanovića pretukao.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak objavio je sinoć na svom Fejsbuk profilu da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio kćerku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svog rođenog brata. "Nadam se da će se u sudskim postupcima ustanoviti istina, mada, ako je suditi po izjavama nosilaca političke vlasti, presuda je već doneta", naveo je Čanak.

Bivši vaterpolista Danilo Ikodinović, vlasnik kafane "Tako je suđeno" ispred koje je pretučen Beograđanin Pavle Lešanović, povodom incidenta oglasio se na društvenoj mreži Tviter.

"Policija i sudstvo imaju idealnu priliku da pronađu krivca za ono što se desilo ispred kafane. Toliko mogu da kažem. Ostalo sam rekao policiji", napisao je Ikodinović na svom profilu.

"Toliko o pravnoj državi, prezumpciji nevinosti, zaštiti integriteta ličnosti i ostalim predizbornim parolama", naveo je Čanak.

Prema rečima lidera LSV-a, čitajući napise po portalima i sajtovima, saznao je da je "posle svađe oko dvadesetogodišnje devojke, brutalno sa svojim telohraniteljima pretukao gosta restorana Danila Ikodinovića, nanevši mu teške telesne povrede, zato što je flertovao sa dotičnom dvadesetogodišnjakinjom i zato što je iz Beograda", koji "mrzi najviše na svetu".

"Sjajna stereotipija bahatog političara opijenog vlašću i nošenog primitivnom mržnjom prema svemu što se ne uklapa u njegov uskogrudi svetić, sklonog da grubom silom rešava sve, s obzirom na to da se ne snalazi najbolje sa rečima", napisao je Čanak i dodao da su se "odmah svi zgrozili nad ovim i zdušno osudili ovaj tužni događaj".

Prema njegovim rečima, međutim, bratanica ga je pozvala da dođe i odveze je kući "jer se 'oštećeni' prema njoj toliko nedolično ponašao i zlostavljao je da je morala da traži zaštitu i od samog Ikodinovića koji je bio prisutan i skrenuo mu pažnju na neprimereno ponašanje".

"Odveo sam rođaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo. Na parkingu ispred lokala zatekao sam 'oštećenog', pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan, pa sam video da je svaki razgovor bespredmetan", istakao je Čanak, odbacujući sve ostalo kao "netačne konstrukcije".

Beograđanin Pavle Lešanović tvrdi da je prebijen u incidentu u nedelju ujutru u kome su učestvovali Čanak i njegovi telohranitelji.

"Crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom telohranitelja. Počeli su da me psuju i govore da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica", kaže Lešanović. On tvrdi da su ga ta dva mladića oborila na zemlju, prebila ga, a zatim se odvezli sa lica mesta.

DSS: Država da kazni Čanka

Demokratska stranka Srbije zatražila je da država i nadležni organi primereno kazne predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, zbog, kako navode u DSS-u, sramnog prebijanja građanina.

DSS ističe i da mora da se utvrdi o kakvom obezbeđenju je reč odnosno da li je to državno ili privatno obezbeđenje lidera LSV-a.

"DSS najoštrije osuđuje siledžijstvo Nenada Čanka. Smatramo da država i nadležni organi odmah moraju da reaguju i primereno kazne Čanka zbog sramnog prebijanja građanina. Ukoliko političari u svoje ruke uzimaju da na ulici uspostavljaju red i tuku građane, onda je to najgora moguća poruka koja može da se pošalje", rekao je portparol DSS-a Petar Petković.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.