Izvor: Radio 021, 17.Okt.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga: Hitne smene i istraga zbog požara u Lučanima

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" traže hitnu smenu direktora fabrike "Milan Blagojević – Lučani" Radoša Milovanovića i kompletnog Upravnog odbora fabrike, kao i smenovođe zbog današnjeg požara u kome su povređena dva radnika.

"Smenu, odgovornost, ali i istragu zašto je došlo do incidenta zahtevamo zbog sramnog objašnjenja za javnost iz Namenske da se desio 'tehnološki požar koji se događa u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tehnološke proizvodnje', što je potpuna idiotarija, jer u radu sa barutom ne možeš da planiraš požar, već si u obavezi da ga sprečiš i otkloniš sve kako do njega ne bi došlo", navodi se u saopštenju Sloge.

Dodaje se da su sindikati posebno ogorčeni time što se radnici koju su gotovo pre nekoliko sati jedva jedva spasili živote bekstvom iz eksplozije "guraju pred TV kamere kako bi opravdavali incident nepostojećim terminom tehnološki požar".

"Ovo je još jedan neviđeni bezobrazluk i šamar zdravom razumu posle nedavnog sramnog aplauza podrške ucenjenih i poniženih radnika direktoru Radošu Milovanoviću, kome se sudi za smrt njihovog kolege stradalog prošle godine upravo u radu sa barutom", naglašavaju u saoštenju.

"Očigledno je da neko sa umišljajem nastavlja da radnike Namenske gura u nesreću da rade u uslovima opasnim po život  samo da bi došli do profita, dok se na afere o korupciji i preprodaji oružja o kojoj ceo region bruji sramno ćuti", zaključuju Udruženi sindikati.

Do požara je došlo u 13:47 sati u pogonu raketnih goriva pri proizvodnji dvobaznog baruta.

U kompaniji su agenciji MNA rekli da su radnici ambulantno zbrinuti i da imaju lake povrede u vidu poderotina na laktovima, navodeći da nema potrebe za hospitalizaciju.

"Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše telesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su se vratili na svoja radna mesta i nastavili sa radom", saopštila je fabrika "MB namenska" AD Lučani.

Navode da je tehnoloki požar, pri ovoj vrsti proizvodnje, predviđen kao mogućnost.

Autor: 021.rs, MNA, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.