Šef UNMIK-a: Pretnje Dauta Haradinaja zabrinjavaju

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UNMIK-a: Pretnje Dauta Haradinaja zabrinjavaju

Beograd -- Šef UNMIK-a Zahir Tanin ocenio je da pretnja poslanika Dauta Haradinaja izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Daut Haradinaj je naveo da na Kosovu neće biti Srba ako francuski sud odluči da njegovog brata i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja izruči Srbiji.

"Izjava koju je ovog vikenda dao Daut Hradnaj, koristeći govor mržnje da bi pretio etničkim čišćenjem je neprihvatljiva, i razlog za ozbiljnu zabrinutost", rekao je Tanin i pozvao sve odgovorne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosovske lidere da osude ovu izjavu, a pravosudne organe da sprovedu neophodnu istragu o tom incidentu i da preduzmu odgovarajuće mere u skladu sa zakonom Кosova.

Daut Hardinaj je gostujući na TV Dukađini rekao da bi izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji bila "greška" koju bi mogao da počini sud u u Kolmaru, u Francuskoj, i da bi to moglo dovesti do etničkog čišćenja Srba na Kosovu.

"Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, šef UNMIK-a Zahir Tanin će se sutra sastati sa pomoćnikom direktora Kancelarije ;Ljubomirom Marićem u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tanin: Pretnje Haradinaja ozbiljno zabrinjavaju

Izvor: Beta, 10.Apr.2017

Šef UNMIK-a Zahir Tanin ocenio je večeras da pretnja poslanika Dauta Haradinaja da na Kosovu neće biti Srba ako francuski sud odluči da njegovog brata i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja izruči Srbiji, izaziva ozbiljnu zabrinutost."Izjava koju je ovog vikenda dao Daut Haradinaj, koristeći...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.