Sarkisjan: Jermenske službe da reaguju posle incidenta

Izvor: B92, 25.Maj.2021, 19:39

Sarkisjan: Jermenske službe da reaguju posle incidenta

Jermenski predsednik Armen Sarkisjan pozvao je državne organe da preduzmu mere protiv pokušaja Azerbejdžana da naruši jermenski teritorijalni integritet.

"Azerbejdžanske snage su otvorile vatru na pozicije gde su jermenske vojne snage, na granici u provinciji Gegharkunih. Bilo je žrtava sa jermenske strane. Apelujem na relevantne državne strukture da ulože maksimalne napore i preduzmu oštre mere protiv ovakvih pokušaja i kršenja zakona na granici, kao i pretnje teritorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << integritetu Jermenije", izjavio je Sarkisjan, prenosi TAS.

Jermenski predsednik je takođe pozvao međunarodnu zajednicu i sve zainteresovane države da "pokažu da ne tolerišu ovakva dela, te da zauzmu čvrst stav i osude azerbejdžanske akcije".

Ranije je ministarstvo odbrane Jermenije obelodanilo da je jedan jermenski vojnik ubijen u pucnjavi u provinciji Gegarkunih.

Iz Bakua su uzvratili da nisu otvarali vatru na jermensku vojsku i da nemaju veze sa smrću jermenskog vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sarkisjan: Jermenske službe da reaguju posle incidenta, Baku: Nismo pucali na vojsku

Izvor: Blic, 26.Maj.2021, 00:19

Jermenski predsednik Armen Sarkisjan pozvao je državne organe da preduzmu odlučne mere protiv pokušaja Azerbejdžana da naruši jermenski teritorijalni integritet, saopštilo je danas predsedništvo u Jerevanu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.