Šangaj: Automobil pao sa trećeg sprata, poginulo dvoje ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 17:05

Šangaj: Automobil pao sa trećeg sprata, poginulo dvoje ljudi

Kineski proizvođač električnih automobila Nio saopštio je da su dve osobe poginule kada je jedno vozilo palo sa trećeg sprata njegovog sedišta u Šangaju.

U nesreći su poginuli jedan zaposleni u toj kompaniji i jedna osoba zaposlena u partnerskoj firmi, koji su se nalazili u vozilu, saopštio je Nio, prenosi BBC.

Prema različitim izvorima, na trećem spratu kompanijskog sedišta nalazi se salon automobila, prostor za testiranje ili parking.

Iz kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << automobilske kompanije je saopšteno da je odmah nakon incidenta započeta istraga u saradnji sa vladinim zvaničnicima.

"Naša kompanija je sarađivala sa Odeljenjem javne bezbednosti na pokretanju istrage i analizi uzroka nesreće. Na osnovu analize situacije na licu mesta, možemo da potvrdimo da je reč o nesreći koja nije izazvana zbog toga što je vozilo bilo neispravno. Veoma smo tužni zbog ove nesreće i želimo da izrazimo najdublje saučešće našem kolegi i poslovnom partneru, koji su izgubili živote. Formiran je tim za pomoć porodicama", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi britanska televizija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.