SLOVENAČKI LIST O HAOSU NA SEVERU KOSOVA: Seme incidenta posejao Haradinaj, prećutna podrška međunarodnih aktera

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOVENAČKI LIST O HAOSU NA SEVERU KOSOVA: Seme incidenta posejao Haradinaj, prećutna podrška međunarodnih aktera

Slovenački list Dnevnik ocenio je da je seme incidenta, koji se dogodio pre dva dana na severu KiM, posejao premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj započinjanjem carinskog rata sa Srbijom i BiH LjUBLjANA - Slovenački list Dnevnik ocenio je da je seme incidenta, koji se dogodio pre dva dana na severu KiM, posejao premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj započinjanjem carinskog rata sa Srbijom i BiH, uz, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ističe slovenački list, prećutnu podršku međunarodnih aktera."Takav uvod u nastavak Kosovske bitke, sa nemom podrškom UNMIK-a i KFOR-a, EU i SAD, je fatalan scenario za region", piše list, prenosi STA.Kako se navodi, posledice koje incidenti na severu Kosova mogu da imaju na odnose između Prištine i Beograda nisu razlog za zabrinutost, ali je razlog za zabrinutost to što u odnosima među balkanskim zemljama i šire dominira "princip manipulacije".PROČITAJTE JOŠ - VUČIĆ O AKCIJI ROSU: Upozorio sam i međunarodnu zajednicu i naše ljude na to šta će se dogoditi na Kosovu! "Zapravo, kosovski lideri slede samo primer svojih političkih uzora, koji ne mogu manje da brinu o svojim građanima", navodi dnevnik.List navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić indirektno dao do znanja svojim sunarodnicima da je bitka za Kosovo izgubljena, a da je Haradinaj to očito shvatio kao Vučićevu predaju.Međutim, list zaključuje da ako u Haradinaju postoji barem jedna "sitna čestica državnika", on neće dozvoliti da se Kosovo transformiše u potpunu "antidržavnu, korumpiranu do kosti zemlju" kojom dominiraju kriminalne organizacije i "paraziti koji se hrane sadašnjim zastojem".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLOVENAČKI LIST O HAOSU NA SEVERU KOSMETA: Haradinaj posejao seme incidenta uz prećutnu podršku ZAPADNIH ZEMALJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019

Slovenački list Dnevnik ocenio je da je seme incidenta, koji se dogodio pre dva dana na severu KiM, posejao tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj započinjanjem carinskog rata sa Srbijom i BiH, uz, kako ističe slovenački list, prećutnu podršku međunarodnih aktera...- Takav uvod u nastavak Kosovske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.