SAD istražuje energetske napade na ljude kod Bele kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021, 07:59

SAD istražuje energetske napade na ljude kod Bele kuće

Federalne bezbednosne agencije SAD istražuju najmanje dva incidenta na američkom tlu, uključujući i jedan u blizini Bele kuće prošlog novembra koji podseća na misteriozne, nevidljive energetske napade koji su izazvali zdravstvene probleme za desetine američkog osoblja koji radi u inostranstvu.

Izvor upoznat sa slučajem je rekao za CNN da, dok Pentagon i ostale agencije ne mogu da dođu do jasnih zaključaka šta se tačno dogodilo, činjenica da se takav napad dogodio tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << blizu Bele kuće "posebno je alarmirajući".

U tom incidentu, koji se dogodio blizu velikog travnjaka na južnoj strani Bele kuće, razboleo se jedan član Saveta za nacionalnu bezbednost, potvrdilo je više izvora.

U odvojenom incidentu iz 2019. godine, službenica Bele kuće je prijavila sličan napad dok je šetala psa u predgrađu Vašingtona, podsetio je CNN na pisanje sajta GQ od prošle godine.

Osobe koje su se osećale loše su imale skoro iste simptome kao pripadnici agencije CIA i Stejt departmenta koji rade u inostranstvu, zbog čega su zvaničnici brzo počeli da povezuju incident sa mogućim "Havana sindromom".

Taj naziv se odnosi na neobjašnjene simptome koje je osoblje SAD na Kubi počelo da oseća krajem 2016. godine - u pitanju je niz problema, koji uključuju bolove u ušima, vrtoglavicu, glavobolje i mučninu, ponekad praćeni neidentifikovanom probadajućom bukom.

Glasine kažu da su se slični incidenti dešavali širom SAD.

Dok su najnovije epizode oko Vašingtona slične onima koji su se dogodili u inostranstvu i za cilj imale američke diplomate, agente CIA i ostalo osoblje SAD koje služi u Kubi, Rusiji i Kini, istražitelji nisu utvrdili da li su zbunjujući incidenti na tlu Amerike povezani sa onima koji su se desili u inostranstvu i ko bi mogao da stoji iza njih, rekli su izvori za CNN.

Čelnici Ministarstva odbrane koji su obavestili članovr Senata i Predstasvničkog doma rekli su da verovatno Rusija stoji iza napada, ali nisu imali dovoljno informacija da to potvrde.

Drugi bivši američki zvaničnik uključen u istragu je rekao da se sumnja i na Kinu.

Napadi su na kraju doveli do dramatičnog smanjenja osoblja u Havani tokom Trampove administracijom.

Osoblje u Rusiji i Kini prijavilo je slične, neobjašnjive incidente, pa iako nema konsenzusa o tome šta uzrokuje simptome, jedna studija koju je naručio Stejt department otkrila je da su oni verovatno rezultat napada mikrotalasne energije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadi mikrotalasne energije? "Kubanski scenario" blizu Bele kuće

Izvor: B92, 30.Apr.2021

Federalne bezbednosne agencije SAD istražuju najmanje dva incidenta na američkom tlu, uključujući i jedan u blizini Bele kuće slićne "kubanskom sindromu".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.