Rusija demantuje presretanje američkog aviona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija demantuje presretanje američkog aviona

Ruska vojska demantovala je da je na "opasan" način, kao što su to saopštile vlasti u SAD, presrela američki vojni izviđački avion na Baltičkom moru, što je drugi incident izmedju te dve zemlje na tom području.

"Vesti iz medjunarodne štampe o takozvanom opasnom približavanju ruskog aviona Su-27 američkom izvidjačkom avionu RC-135 iznad Baltičkog mora nemaju veze sa stvarnošću", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pentagon je u subotu ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kao "opasno i neprofesionalno" približavanje ruskog aviona američkoj letelici.

"Američki avion se nalazio u medjunarodnom vazdušnom prostoru i ni u jednom trenutku nije ušao u Rusiju", izjavila je portparolka američkog Ministarstva odbrane Lora Sil.

Ruska vojska je saopštila da je njen cilj bio da identifikuje "nepoznatu letelicu koja se velikom brzinom približavala ruskoj teritoriji.

To je drugi incident izmedju SAD i Rusije na Baltičkom moru za manje od nedelju dana.

Izvori bliski Pentagonu saopštili su nedavno da su ruski avioni izveli seriju "agresivnih" preleta iznad američkog ratnog broda u medjunarodnim vodama Baltičkog mora.

Ti izvori su naveli da su preleti ruskog aviona Su-24 izgledali kao "simulacija napada".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija demantovala da je presrela američki vojni avion

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2016

Ruska vojska demantovala je danas da je na "opasan" način, kao što su to saopštile vlasti u SAD, presrela američki vojni izviđački avion na Baltičkom moru, što je drugi incident između te dve zemlje na tom području..."Vesti iz međunarodne štampe o takozvanom opasnom približavanju ruskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.