Rusija:Umalo kobna proslava Dana mornarice (VIDEO)

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija:Umalo kobna proslava Dana mornarice (VIDEO)

Rusija je u nedelju proslavila Dan mornarice u celoj zemlji, a incident na jednom od ratnih brodova mogao je da upropasti čitavu proslavu, piše “Independent“.

Naime, ruski ratni brod fregata “Ladni“, ispalila je raketu koja se nekoliko puta okrenula u vazduhu, a potom upala u more veoma blizu samog broda.

Incident se dogodio na paradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je organizovana u Sevastopolju na Krimu.



I “Raša tudej“ je prenela da je došlo do problema prilikom ispaljivanja rakete.

Navodi se da je očevidac kamerom zabeležio trenutak u kojem se raketa raspala i upala u vodu.

U incidentu niko nije povređen.



Na paradi su predstavljena različiti ratni prodovi, poput broda “Azov“ i TL-977 torpeda.

Proslavi je prisustvovao i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je naglasio važnost mornarice. On je naveo da ratna mornarica garantuje defanzivni potencijal države.

Dan mornarice u Rusiji je počeo da se obeležava 1939. godine u vreme sovjetske ere, ali je to prekinuto 1980. godine. Tradiciju proslave nastavio je Putin 2003. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.