Ponovo napadnut razarač američke mornarice

Izvor: RTS, 12.Okt.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo napadnut razarač američke mornarice

Razarač "USS Mejson" uzvratio je na raketni napad sa dela teritorije Jemena koji kontrolišu Huti. To je drugi takav incident u protekla četiri dana. Na današnji dan pre 16 godina je u napadu Al Kaide na američki razarač "Kol", u jemenskoj luci Aden, ubijeno 17 osoba.
Razarač američke mornarice je bio meta neuspelog raketnog napada sa dela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teritorije Jemena koji kontrolišu Huti pobunjenici, koji su u savezništvu sa Iranom, saopštili su američki saveznici.

To je drugi takav incident u protekla četiri dana, naveli su zvaničnici, prenosi Rojters.
Razarač "USS Mejson", koji se nalazio u pratnji broda "USS Pons" severno od zaliva Bab el Mandab, uzvratio je na raketni napad u kojem nije pogođen niti je pretrpeo bilo kakva oštećenja, naveli su neimenovani zvaničnici.
Pentagon je juče upozorio da je onaj ko je ovog vikenda sa obale Jemena ispalio rakete na razarač američke mornarice i brodove u njegovoj pratnji, "učinio to na sopstvenu odgovornost".
"Svako ko pokrene akciju, otvori paljbu na američke brodove u međunarodnim vodama, uradio je to na svoju odgovornost", rekao je portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis na konferenciji za novinare, tonom koji ukazuje na pripreme za moguću odmazdu.
Jemenski Huti su juče demantovali optužbe da su izvršili raketni napad na američki razarač Mejson dok je prolazio pored obala Jemena u Crvenom moru.

Inače, na današnji dan 2000. godine, pripadnici Al Kaide izvršili su napad na američki razarač "USS Kol", u jemenskoj luci Aden. Ubijeno je 17 ljudi, a 39 je ranjeno kada su se dva bombaša samoubice raznela u čamcima u blizini razarača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Huti raketama pokušali da napadnu američki razarač

Izvor: B92, 12.Okt.2016

Razarač američke mornarice bio je meta neuspelog raketnog napada sa dela teritorije Jemena koji kontrolišu Huti pobunjenici...To je drugi takav incident u protekla četiri dana, naveli su zvaničnici, prenosi Rojters...Razarač USS Mejson, koji se nalazio u pratnji broda USS Pons severno od zaliva...

Nastavak na B92...

Razarač američke mornarice ponovo napadnut iz Jemena, Pentagon najavio “prikladan odgovor”

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2016, 06:42

Pentagon je danas saopštio da će odgovoriti "u prikladnom trenutku i na prikladan način" nakon novog pokušaja raketnog napada na razarač američke mornarice sa teritorije Jemena...Portparol Pentagona Piter Kuk kazao je da je razarač Mejson detektovao bar jednu raketu lansiranu iz pravca dela teritorije...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.