Rama demantuje povezanost sa incidentom

Izvor: Beta, 15.Okt.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama demantuje povezanost sa incidentom

TIRANA, 15. oktobra 2014. (Beta-AFP) - Brat albanskog premijera Olsi Rama, koji je osumnjičen da stoji iza incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, stigao je u sredu ujutro u Tiranu i demantovao povezanost sa tim dogadjajem.

Fudbalska utakmica Srbija-Albanija prekinuta je u utorak uveče u 42. minutu pošto se nad terenom pojavila letelica na daljinsko upravljanje na koju je bilo zakačeno platno sa mapom velike Albanije u boji i s crnim dvoglavim orlom.

Rama je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << incidenta zadržan na stadionu oko 40 minuta, kako je javila televizijska stanica "News24" iz Tirane, a potom je pušten.

"Nemam ništa sa letelicom... ne razumem odakle je došla ta priča", izjavio je Olsi Rama po dolasku u Tiranu.

Rama je kao "spekulacije" odbacio navode srpskih medija da je on organizovao incident i da je upravljao letelicom.

"Nisam ni hapšen niti privodjen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo nekoliko minuta", ispričao je Rama koji je u sredu ujutro stigao u Tiranu s delegacijom albanske reprezentacije.

Ekipu su na aerodromu Rinas dočekali nekoliko albanskih ministara i hiljade navijača.

U Albaniji, kao i u drugim zemljama regiona gde živi albanska zajednica, posebno na Kosovu i u Makedoniji, prekid utakmice je noćas proslavljen kao pobeda, pošto su Albanci uvereni da će Uefa kazniti Srbiju i označiti je kao odgovornu za prekid meča, piše Frans pres.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.