Prosvetari sa protesta u Beogradu zatražili status službenog lica

Izvor: Beta, 01.Dec.2022, 16:11

Prosvetari sa protesta u Beogradu zatražili status službenog lica

Više stotina prosvetnih radnika okupilo se danas na protestu na beogradskom Trgu Nikole Pašića sa kog su zatražili da im se posle incidenta u Trsteniku gde je djak izmakao stolicu nastavnici, dodeli status službenog lica.U organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo "Stolica je drvena, ne budi i ti", "Ko će da nam obrazuje decu kad nas sve oterate?", "Vala dosta!" i duvali u pištaljke.Predsednica tog sindikata Jasna Janković izjavila je da se protest održava u 47 gradova u Srbiji i da je oko 400 škola obustavilo nastavu."Ministar Branko Ružić rekao je da uznemiravamo javnost. Ali naša plata je ispod republičkog proseka, broj djaka po odeljenju je više od 30, nastavnici rade na odredjeno po 20 godina i ne mogu da dobiju stalno zaposlenje. I povrh svega toga sada moramo da trpimo nasilje učenika nad nastavnicima. Poruka ministru je da mi nećemo prestati da se borimo za dostojanstvo naše profesije", rekla je Janković.Ona je istakla da je rok za zvanične pregovore o dobijanju tog statusa sredina decembra i da prosvetari do tada neće protestovati."Već je oformljena Radna grupa za pregovore i nećemo protestovati do 15. decembra čekajući da nam ministar odgovori na zahtev", ...
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Protest prosvetara u Novom Sadu: Krajnje vreme da se zaustavi nasilje u školama

Izvor: Danas, 01.Dec.2022

U organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika, danas je širom Srbije u 820 osnovnih i srednjih škola u 47 gradova, obustavljena nastava. U Novom Sadu se, u 12 sati, stotinak prosvetara okupilo ispred Izvršnog veća Vojvodine. Nastavnici traže da im se dodeli status službenog lica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.