Pritvor:Amerikancu zbog incidenta u avionu 30 dana

Izvor: Mondo, 08.Dec.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor:Amerikancu zbog incidenta u avionu 30 dana

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je večeras, na predlog Tužilaštva, pritvor do 30 dana Amerikancu jordanskog porekla, Rahanu Jehadu Zuhairu Donatu, koji se sumnjiči da je uzgozio živote putnika na letu Frankfurt – Beograd.

Foto: YouTube

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, izjavio je Tanjugu portparol Tužilaštva Ivan Marković.

Marković je naveo da je osumnjičeni saslušan u Tužilaštvu povodom krivičnog dela izazivanje opšte >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << opasnosti.

Kako je rečeno agenciji Beta u tužilaštvu, on je osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti, jer je tokom leta iznad Austrije pokušao da otvori vrata aviona.

Uspeli su da ga savladaju rukometaši Vojvodine i osoblje aviona, posle čega ga je beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" preuzela srpska policija.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a u istragu su se uključile i američke službe, kako bi ispitali da li ima kontakte i veze sa nekim terorističkim ćelijama.

Mediji su preneli da je osumnjičeni u policiji rekao da je krenuo kod oca koji živi u Beogradu, kao i da ima psihičkih problema zbog čega je trebalo da se leči u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.