Palestinac ubijen u sukobima s izraelskim vojnicima

Izvor: B92, 11.Mar.2018, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinac ubijen u sukobima s izraelskim vojnicima

Jerusalim -- Mladi Palestinac ubijen je u sukobima s izraelskim vojnicima kraj Nablusa na Zapadnoj obali, saopštio je portparol palestinskog Crvenog polumeseca.

Amir Omar Šahada (22) pogođen je u grudi u selu Urif, rekao je zvaničnik Palestinske uprave Gasan Daglas.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je mladi Palestinac prenet u bolnicu u kritičnom stanju i da je podlegao ranama, preneli su izraelski mediji.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Incident je počeo sukobima jevrejskih naseljenika iz jevrejskog naselja Jicar i stanovnika palestinskog sela Urif. Izraelski vojnici su došli na poprište sukoba i pucali.

Ovo je drugi takav incident za 24 sata. U petak je u neredima kraj Hebrona Muhamed Zain Džabri (24) pogođen takođe u grudi i podlegao ranama u bolnici, reklo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Očevici su izjavili da je on bio invalid, a palestinski mediji su naknadno objavili da je bio gluvonem.

U petak je bilo sukoba i duž granice Izraela i druge palestinske teritorije pojasa Gaze, gde je nekoliko Palestinaca ranjeno. Na Zapadnoj obali danas se protestovalo osim u Nablusu i Hebronu, u Ramali i Kfar Kadimu.

Protesti izbijaju često otkako je predsednik SAD Donald Tramp saopštio 6. decembra da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela iako u njegovom istočnom delu Palestinci planiraju sedište svoje buduće države. Od tada je u nasilju ubijeno više od 30 Palestinaca i dva Izraelca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U suobima na Zapadnoj obali poginuo 19-godišnji Palestinac

Izvor: Blic, 11.Mar.2018

U sukobima na Zapadnoj obali poginuo je 19-godišnji Palestinac, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.