POGLEDAJTE SNIMAK Žandarmerija prebija brata Aleksandra Vučića

Izvor: Blic, 28.Sep.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGLEDAJTE SNIMAK Žandarmerija prebija brata Aleksandra Vučića

Pripadnici Žandarmerije pretukli su danas Andreja Vučića, brata premijera, i dvojicu muškaraca iz njegovog obezbeđenja. Incident se dogodio oko podneva na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove u blizini Slavije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", njih je pokušala da legitimiše Žandarmerija koja je blokirala taj deo grada zbog Parade ponosa. Na početku snimka, koji je napravila Televizija N1, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vidi se kako se grupa žandarma zaleće ka ka Vučiću i njegovom obezbeđenju, sabija ih u zgradu i udara pendrecima po glavi i leđima.

Jedan od pripadnika obezbeđenja pokušava da zaštiti Andreja Vučića, gurajući ga niz ulicu Svetozara Markovića. Nekoliko sekundi kasnije, grupa žandarma se ponovo zaleće ka njima, uz povike: "Lezi dole“.

Pripadnici Žandarmerije potom Andreja Vučića udaraju pendrekom po leđima, koji uz vrisak pada na zemlju.

U nastavku snimka,  pripadnik Vučićevog obezbeđenja okrvavljene glave telefonira, dok drugi pokušava da mlađeg Vučića presavijenog od bolova skloni sa ulice. U poslednjim sekundama snimka vidi se i četvrti muškarac koji leži na ulici.

Premijer je danas izjavio da su njegovog brata napalil pripadnici Žandarmerije, ali da su se izvinili.

- Došlo je do nekog prekoračenja ovlašćenja, ti ljudi koji su to učinili su se izvinili. Nećemo privatno goniti bilo koga. Ovo je težak dan za moju porodicu - rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je njegov brat "hrabar" i da je dobro podneo to. On je pomenuo i da razume zašto su "momci iz Žandarmerije bili nervozni, pošto su taj dan radili nešto što im se nije radilo". Vučić je rekao da se njemu lično izvinio i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POGLEDAJTE Evo kako je Žandarmerija pretukla brata Aleksandra Vučića!

Izvor: 24sata, 28.Sep.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su pripadnici Žandarmerije pretukli njegovog brata Andreja Vučića i dva pripadnika obezbeđenja. Pogledajte snimak incidenta u centru Beograda...Snimak je ekskluzivno objavila televizija N1..

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.