Pucnjava kod Blaca

Izvor: RTS, 29.Apr.2010, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava kod Blaca

Obračun između švercera oružja i makedonske policije blizu graničnog prelaza Blace. Jedan od napadača ranjen. Zaplenjeni eksploziv, minobacači, automatske puške, bombe.

Makedonska policija sukobila se, tokom noći između srede i četvrtka, sa grupom od desetak švercera oružja nedaleko od mesta Blace na makedonskoj granici, saopštila je makedonska policija.

U okršaju, kako tvrde makedonski izvori, ranjen je jedan od pripadnika za sada neidentifikovane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe švercera, koji je, prebačen u bolnicu u Kačaniku, ali mu se posle toga gubi trag.

Incident se dogodio kada su pripadnici makedonske policije pokušali da zaplene veću količinu oružja koje je bilo uskladišteno u blizini graničnog prelaza Blace. Makedonski specijalci su, kako navode izvori u Skoplju, imali precizne informacije gde se nalaze ta četiri skrovišta.

Posle razmene vatre, policija je zaplenila veću količinu oružja, između ostalog ručne minobacače, bombe i automatske puške, a nepoznate osobe su pobegle na Kosovo. Pronađeni su i plastični eksploziv, detonatori, ali i telefon modifikovan za aktiviranje bombi. Ukupno, zaplenjeno je naoružanje dovoljno da se natovare dva kamiona.

Istovremeno, kosovska policija je saopštila da je u selu Begance kod Kačanika zaplenila nekoliko pušaka, pištolj, municiju i nekoliko uniformi.

Makedonski izvori, takođe, navode da je kosovska policija, posle sukoba pokušala da uhapsi Prištevce Selmana Curija i ranjenog Avnija Rustemija, ali su oni upeli da pobegnu.

Neposredno pre sukoba, u zoni u kojoj se dogodila pucnjava primećene su specijalne snage i helikopteri makedonske policije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oružani incident blizu granice Makedonije prema Kosovu

Izvor: Blic, 29.Apr.2010

U blizini mesta Blace na granici Makedonije prema Kosovu noćas je došlo do razmene vatre između policije i za sada neidentifikovanje grupe, potvrdio je agenciji Beta portparol makedonske policije Ivo Kotevski...Incident se dogodio kada su pripadnici makedonske policije pokušali da zaplene veću količinu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.