Ombudsman potvrdio tvrdnje MUP-a, kaže ministar

Izvor: Mondo, 22.Jan.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman potvrdio tvrdnje MUP-a, kaže ministar

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da dokumenta koja je objavio Zaštitnik građana a koja se tiču napada na brata premijera Aleksandra Vučića, upravo potvrđuju tvrdnje MUP-a od prvog trenutka.

Foto: Beta, Miloš Miškov

Stefanović je u izjavi medijima rekao da je to dokaz da se radi o izjavama pripadnika Žandarmerije koji su optuženi za izvršenje dva krivična dela.

"Treći dokument je izveštaj Sektora unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kontrole policije koji ni na koji način ne pominje da su pripadnici vojske učestvovali izazivajući ovaj incident. To se vrlo jasno vidi u dokumentu Sektora unutrašnje kontrole", rekao je ministar i dodao da se o drugim navodima ne bi sada izjašnjavao.

Prema njegovim rečima, što se tiče dokumenata koje je objavio zaštitnik građana veoma je važno istaći da je taj zaključak o pokretanju disciplinskog postupka donet isključivo na osnovu izjava pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu.

"I to je dokument koji je objavio Zaštitnik građana, a ovo su dokumenti koji su pojedinačne izjave pripadnika žandarmerije, koji su praktično sublimirani u ovom izbveštaju", naveo je ministar.

"Suština je, i to će potvrditi Komandant Žandarmerije u svojoj izjavi medijima...da jasno pokazuju da se radi o izjavama koje su slične kao jaje jajetu - identične izjave koje su sublimirane u jednu izjavu i upućene kao interni dokument MUP, a odnose se isključivo na izjave pripadnika Žandarmerije" rekao je on.

Prema njegovim rečima jasno se vidi u svim rečenicama da su to indentične rečenice, potpuno iste izjave...i u dokumentu su koji je objavio Zaštitnik građana.

Kako je rekao dokumenta su predata Tužilaštvu i slučaj će svoj epilog dobiti pred sudom.

Stefanović je rekao da se pripadnici Žandarmerije brane i da je to potpuno logično jer su protiv njih podignute krivične prijave za teška krivična dela.

Međutim, naveo je on, poptuno je nejasno zbog čega se Ombudsman ponaša na ovakav način i da je prosto neverovatno "da se država unižava na takav način i da se stvari koje su potpuno istinite predstavljaju na potpuno pogrešan način".

Kako je rekao, MUP će nastaviti da daje pravovremene i istinite činjenice koje su od interesa za građane Srbije.

Ombudsman je večeras objavio na svom sajtu dokumenta na osnovu kojih je, kako je ranije izjavio, podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE OVO DOGOVOR: Žandarmi dali istovetne izjave o prebijanju Andreja Vučića

Izvor: Kurir, 23.Jan.2015, 19:01

Iz objavljenih beleški se može videti i da su pripadnici Žandarmerije događaj objasnili na gotovo istovetan način, a stavljanjem na uvid ovih dokumenata još jednom se potvrđuju tvrdnje ministra Nebojše Stefanovića, navodi MUP..BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je krivičnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.