Oliver Ivanović: Morate reagovati na incident na KiM

Izvor: BKTV News, 09.Apr.2012, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović: Morate reagovati na incident na KiM

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da američka ambasada i ambasade zapadnih zemlja u Prištini moraju da reaguju na incidente kakvih je bilo proteklih dana na Kosovu.
'Kosovske vlasti ne pokazuju snažan interes i volju da ovake stvari kontrolišu, a ono što je moguće je i da ne mogu da ih kontrolišu jer nisu tako snazni da utiču na ponašanje građana. Međutim, mnogo veći >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uticaj imaju međunarodne organizacije i ambasadori i zato je potrebno da oni reaguju', rekao je Ivanović za RTS.
On je rekao da su incidenti verovatno u vezi sa izborima u Srbiji 6. maja, ali je dodao i da su meseci mart i april poslednjih 15 godina delikatni i po pravilu 'zgodni' da se napravi incident u kojima učestvuju i Albanci i Srbi.
Ivanović je kazao da Srbija ima puno pravo da na Kosovu organizuje predsedničke i parlamentarne izbora i da to ne moze da se zabrani.
S druge strane, odluka da se lokalni izbori ne održe na Kosovu još nije definitivna, rekao je Ivanović, ali je ukazao da bi održavanje tih izbora bilo teško bez učesća međunarodne zajednice.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.