Objavljen snimak hapšenja zbog prelaska na crveno

Izvor: B92, 17.Dec.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen snimak hapšenja zbog prelaska na crveno

Hrvatski MUP objavio je snimak obaranja i hapšenja sredovečne žene koja je ulicu prešla na crveno svetlo. Incident iz Osijeka izazvao je buru u javnosti.

Na snimku se vidi policajac krupnije građe koji je ženu (66) srušio na beton i vezao lisicama nakon što je je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo.

Policajac najpre pokušava da zaustavi i legitimiše ženu, ali mu se ona opire i ponavlja "Kako vas nije sramota".

Nakon toga policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počinje da koristi silu kako bi je sprečio da pobegne. U jednom trenutku čak poziva pojačanje, koje uskoro i stiže na mesto događaja.

Jedan mladić je navodno pokušao da interveniše i rekao policajcu da se pomeri sa žene, na šta mu je ovaj navodno rekao da se pomeri ili će i njega privesti, javio je ranije danas Index.hr.

Iz hrvatske policije tvrde da u ovom slučaju nije bilo protivpravnog postupanja i da se žena opirala.

Kako navode, policajac joj je najpre zatražio ličnu kartu, što je ona ignorisala. Zatim je uključio kameru, upozorio je da se snima i izdao joj naredbu da se zaustavi, ali se ona na nju oglušila. Zatim je policajac upotrebio fizičku snagu kako bi onemogućio njeno dalje kretanje. Iz policije dodaju da je ženska osoba nastavila da pruža aktivan otpor dok nije stiglo pojačanje, a onda su joj stavljene lisice i privedena je.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.