OGLASIO SE KFOR POVODOM INCIDENTA: Čekamo zvanične informacije od srpskih vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 23:58

OGLASIO SE KFOR POVODOM INCIDENTA: Čekamo zvanične informacije od srpskih vlasti

Incident na administrativnoj liniji

Iz Kfora je večeras saopšteno da su u kontaktu sa srpskim vlastima radi dobijanja zvaničnih informacija u vezi sa događajem koji se dogodio na "graničnoj liniji između Kosova i Srbije".

- Kfor nije bio uključen u današnji događaj što se tiče trojice kosovskih policajaca i u kontaktu je sa srpskim vlastima kako bi dobio zvanične informacije o tome šta se dogodilo - navodi se u saopštenju Kfora na upit lista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ekspres.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji centralne Srbije, trojicu naoružanih kosovskih specijalaca.

Generalni sekretar MUP Srbije Željko Brkić je na vanrednoj konferenciji za medije kazao da su oni bili u punoj ratnoj opremi, te da su imali tri automatske puške, municiju, i mape.

Brkić je naveo da su u 12.38 časova u administrativnom pojasu daleko u dubini teritorije centralne Srbije antiterorističke grupe MUP locirale tri pripadnika Kosovske policije.

- Bili su u putnoj ratnoj opremi, imali su i GPS. Vozilom "dačia" su došli do administrativnog prelaza, ostavili vozilo i nastavili peške preko granice, gde su locirani i uhapšeni. Mesto hapšenja se nalazi u opštini Raška, više od jednog kilometra u dubini teritorije Srbije. Srbija je ozbiljna država i pripadnici MUP nisu bili blizu administrativne linije i nisu prekršili Rezoluciju 1244, niti preduzeli ijedan protivpravni akt - kazao je Brkić.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.