O manjinama u Vojvodini će brinuti i žandarmi

Izvor: Mondo, 16.Feb.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O manjinama u Vojvodini će brinuti i žandarmi

Žandarmerija će pojaćati policijske snage u opštinama gde su učestali etnički incidenti a preispitaće se kaznena politika i rad pravosuđa, dogovorili predstavnici re'publičke i pokrajinske valsti, Ivica Dačić i Ištvan Pastor.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor tokom današnjeg razgovora o bezbednosnoj situaciji u pokrajini složili su se da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente, kao i da je neophodno ubrzati procesuiranje takvih slučajeva pred pravosudnim organima.

Na sastanku u Novom Sadu dogovoreno je da se u opštinama u kojima su u poslednje vreme uočeni incidenti, koji nanose štetu međunacionalnim odnosima i izazivaju uznemirenost građana, pored policije po potrebi angažuju i pripadnici Žandarmerije, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Zaključeno je, takođe, da treba preduzeti sve ostale neophodne mere kako bi se očuvao pozitivni trend smanjenja broja ovakvih incidenata, kakav je zabeležen poslednjih godina.

Dogovoreno je, takođe, da se pojača prisustvo pripadnika policije u sredinama u kojima je povećan broj krivičnih dela sitne krađe i da se efikasnim angažovanjem svih nadležnih organa učvrsti poverenje građana u spremnost i sposobnost države da očuva njihovu ličnu i imovinsku bezbednost.

Kako je navedeno u saopštenju, Dačić i Pastor nastaviće intenzivnu i konstruktivnu saradnju sa zajedničkim ciljem da ostvaruju miran i bezbedan život svih građana Autonomne Pokrajine Vojvodine, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost.

U istom cilju, narednih nedelja biće održan i zajednički sastanak ministra unutrašnjih poslova, rukovodstva Direkcije policije i načelnika svih policijskih uprava u Vojvodini sa Savetom za bezbednost pokrajinske skupštine, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug, foto: MUP Srbije)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Pastor o bezbednosnoj situaciji u Vojvodin

Izvor: Akter, 16.Feb.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor složili su se da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente

Nastavak na Akter...

Dačić i Pastor o bezbednosnoj situaciji u Vojvodini: I Žandarmerija će pomagati opštinama

Izvor: S media, 16.Feb.2013

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor tokom današnjeg razgovora o bezbednosnoj situaciji u pokrajini složili su se da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente, kao...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.