Izvor: Politika, 27.Jul.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljni putnik nasrnuo na vozača na Ceraku

Napadač je na okretnici linije 52 oko 13 časova ušao u autobus i nožem pretio V. J., radniku „Banbusa”, žaleći se da pre nekoliko dana nije zaustavio autobus na njegov zahtev. – Policija brzo uhvatila muškarca koji je pokušao da pobegne sa okretnice

Nepoznati muškarac sa kačketom na glavi juče oko 13 časova na okretnici na Ceraku nožem je napao V. J., vozača privatnog prevoznika „Banbus”, ali ga na sreću nije povredio. Incident se dogodio kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vozač na liniji 52, od Zelenog venca do Cerak vinograda, završio vožnju i parkirao autobus na okretnici. Napadač, za koga se pretpostavlja da je bio pod dejstvom narkotika, sačekao je da iz vozila izađu svi putnici, posle toga je utrčao u autobus, stao pored vozačeve kabine i izvadio mali nož.

– Muškarac je počeo da nasrće i viče na vozača zato što, kako je napadač rekao, pre desetak dana nije hteo, na njegov zahtev, da zaustavi autobus i otvori mu vrata – objašnjava Ranko Kovačević, predsednik „Grupe privatnih auto-prevoznika”.

V. J. je, kako navodi Kovačević, uspeo da istera napadača iz autobusa. Sugrađanka koja je stajala na okretnici primetila je da se ispred vozila dešava nešto čudno, zbog čega je pozvala policiju.

– Prva policijska patrola je na okretnicu stigla posle samo dva minuta, a ubrzo posle nje još dve. Napadač je pokušao da pobegne između zgrada nedaleko od okretnice, ali posle samo nekoliko minuta policija ga je uhvatila – dodaje Kovačević.

Napadač je priveden u policijsku stanicu na Čukarici i protiv njega će biti podneta prijava.

Brutalni napadi na vozače GSP-a i privatnih prevoza, koji su se 2013. i 2014. dešavali gotovo dva puta mesečno, ređi su na sreću ove godine. Ali, ni u 2015. nisu izostali.

Za samo dve nedelje u februaru dogodila su se tri napada. U jednom danu su napadnuta dva vozača – na linijama 704 i 706. Vozača „sedamsto šestice” napala je grupa mladića pod dejstvom alkohola. Oni su na Zelenom vencu maltretirali putnike i pokušali da pokrenu autobus, a vozač je povređen kada je pokušao da ih spreči u tome. Istog dana vozača na liniji 704 udario je muškarac čiji se automobil sudario sa autobusom. Polovinom tog meseca putnik na liniji 704 u Zemunu udario je vozača i pobegao iz autobusa.

U martu se dogodio jedan od najozbiljnijih napada kada je muškarac bejzbol palicom pretukao vozača autobusa 504 na okretnici u Resniku. Napadač je na silu otvorio vrata, izvukao vozača iz kabine i palicom ga izudarao po glavi i rukama, posle čega je pobegao automobilom.

Kao rešenje protiv ovakvih napada, u prethodne dve godine vozači i sindikati predlagali su ugradnju kabina u sva vozila, bolji video-nadzor, da se panik tasteri umreže sa policijskim stanicama… Mnoga vozila GSP-a i privatnih prevoznika poseduju ovakvu opremu, ali u velikom broju njih ne postoje sve ove vrste zaštite.

----------------------------------

Šutiranje, udaranje, pretnje bombom…

Septembar 2013.

Petoricamuškaraca u Golsvordijevoj ulici nasrnuli na tridesetosmogodišnjeg vozača gradskog autobusa na liniji 25 kada je on vozilom zakačio nepropisno parkirane automobile. Napadači su uleteli u autobus i izudarali i išutirali vozača. Putnici su ubrzo pozvali policiju koja je privela dvojicu napadača, dok su trojica pobegla.

Januar 2014.

Uz pretnju da će aktivirati bombu, sugrađanin LJ. G. (64) na stanici u Žarkovu oteo autobus privatnog prevoznika „Banbus” na liniji 56 sa oko 50 putnika, a vozača prisilio da vozi na Banovo brdo, umesto na Zeleni venac.

Mart 2014.

V. V. (37), vozača na liniji 83 auto-prevoznika „Lasta”, napao putnik na okretnici u Bačkoj ulici u Zemunu. Putnik je najpre vređao vozača, posle čega ga je šutnuo u grudi i prepone. Policijska patrola je brzo privela napadača.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.