Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi na protestu u Atini, jedan turista povređen

Jedan turista povređen je lakše u Atini u sukobima policije i učesnika skupa organizovanog povodom odavanja pošte mladom demonstrantu koga je ubila policija pre tačno sedam godina, kada je taj incident 2008. izazvao talas nasilja u Grčkoj, saopštili su danas policijski izvori.

Oko 5.000 policajaca raspoređeno je danas u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Grčkoj gde su najavljene demonstrancije u Atini i drugim većim gradovima.

Turista, portugalski državljanin, lakše je povređen kasno sinoć pošto je pogođen kamenicom tokom sukoba grupe mladih i policije, dok se vraćao u hotel, saopštila je policija.

U Atini je pre sedam godina na jednom skupu anarhista tokom kojeg je izbio sukob, policija ubila 15-godišnjeg Aleksisa Grigoropulosa.

Sukobi su sinoć trajali najmanje tri sata. Grupa od oko 80 mladih je bacala molotovljeve koktele na policiju, navela je policija i dodala da se posle intervencije situacija smirila u tom delu grada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.