Neonacisti upali u školu, deca izbeglica ne mogu u klupe

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacisti upali u školu, "deca izbeglica ne mogu u klupe"

Atina -- Više desetina grčkih neonacista koje je predvodio zastupnik Zlatne zore upalo je u školu u Atini kako bi sprečili da se u nastavu uključe i deca izbeglica.

Iz gradske uprave i Ministarstva obrazovanja navode da su neonacisti vređali nastavnike i pretili im. Incident se dogodio na sastanku roditelja o mogućnosti da se 20 dece iz obližnjeg izbegličkog prevoza uključi u nastavu.

Prema gradskoj upravi Perame, predgrađa Atine gde se nalazi škola, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zastupnik Zlatne zore Janis Lagos kritikovao je gradonačelnika.

Zastupnik Lagos, kojem se sudi od aprila 2015. zajedno s vodećim članovima Zlatne zore zbog osnivanja kriminalističke organizacije, trebalo je da bude pod policijskim nadzorom.

Ministarstvo obrazovanja oštro je saopštenjem osudilo taj incident i ponovilo da će garantovati pristup obrazovanju deci izbeglicama u Grčkoj kojih ima više od 8.000 nakon migrantskog talasa 2015. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neonacisti upali u školu, "djeca izbjeglica ne mogu u klupe"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2017

ATINA -- Više desetina grčkih neonacista koje je predvodio zastupnik Zlatne zore upalo je u školu u Atini kako bi spriječili da se u nastavu uključe i djeca izbjeglica...Iz gradske uprave i Ministarstva obrazovanja navode da su neonacisti vrijeđali nastavnike i prijetili im. Incident se dogodio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Neonacisti upali u školu da spreče nastavu za izbeglice

Izvor: N1 televizija, 18.Jan.2017, 00:45

Više desetina grčkih neonacističkih aktivista, koje je vodio zastupnik stranke Zlatna zora, upalo je u školu u predgrađu Atine, kako bi sprečili da se u nastavu uključe deca izbeglica, objavili su gradska uprava i ministarstvo obrazovanja...Oni su vređali i pretili nastavnicima i roditeljima...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.