Izvor: RTS, 18.Jul.2020, 00:21

Nemačka policija uhapsila "Ramba iz Crne šume" nakon šest dana potrage

Nemačka policija uhapsila je osumnjičenog za razoružavanje četvorice policajaca u šumi blizu Openaua nakon šest dana potrage. Incident u kome je učestvovao "Rambo iz Crne šume" njegova majka opisala je kao "momenat panike".
Policija je saopštila da je nakon nekoliko dana potrage uspela da privede 31-godišnjeg Iva Rauša u šumi oko Openaua. U toku akcije zaplenjeno je i četiri komada vatrenog oružja, prenosi Gardijan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Policija je dobila poziv da proveri šumsku kolibu na periferiji Openaua, u Baden-Virtembergu, nakon što je uočena "sumnjiva" osoba u borbenoj odeći kako nosi luk i strele. Policajci su uhvaćeni na prepad, kada je muškarac na njih potegao pištolj.
Oko 200 policajaca tragalo je za "Rambom iz Crne šume", kako ga opisuju mediji, poslednjih pet dana. Korišćeni su u potrazi i helikopteri, psi i termovizijske kamere.
Veruje se da Rauš koji nema stalno prebivalište neko vreme živi napolju.
"Pretpostavljamo da se 31-godišnjak samouvereno kreće po neravnom terenu oko Openaua i da dobro poznaje oblast", saopštila je policija.
Da li Rauš ima politički motiv ostaje nejasno.
"Manifest" u lokalnom restoranuTekst na dve stranice koji poziva na "skladan život u prirodi i unutar prirode" koji je Rauš navodno ostavio u lokalnom restoranu opisan je u nekim nemačkim medijima kao njegov "manifest".
List Bild navodi da je sadržaj teksta vrlo sličan eseju neo-Ludita o industrijskom društvu od 35.000 reči i njegovoj budućnosti Teodora Kačinjskog, poznatijeg kao "Unabomber", koji je pokušao da u SAD pokrene revoluciju u bombaškoj kampanji širom zemlje između 1978. i 1995.
Međutim, policija je u petak saopštila da ne veruju da je Rauš autor teksta koji je ostavljen u restoranu.
Tri i po godine zatvora zbog teških povreda samostrelomPrema časopisu Der Špiegel, Rauš je osuđen za "podstrekivanje naroda" kao petnaestogodišnjak. Tokom 2010. godine osuđen je na tri i po godine zatvora zbog teških telesnih povreda, nakon što je poznanika upucao samostrela.
U intervjuu za Mitelbadiše Prese, njegova majka je rekla da je "doživeo užasne stvari" tokom vremena u zatvoru i da je povlačenje pištolja na policajce moralo biti izazvano panikom iz straha od povratka.
Jedan od njegovih prijatelja rekao je da je Rauš "divan simpatičan momak, pristojan i susretljiv".
Prema njegovoj majci, Rauš je kao svoju kuću koristio šumsku kolibu, uzgajajući povrće i rezbareći drvene gnoma koje se nadao da će prodati.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DOLIJAO NEMAČKI RAMBO: Više od 2.400 policajaca ga tražilo 5 dana u šumi, evo kako su ga našli (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Jul.2020

Nemačka policija uhapsila je osumnjičenog za razoružavanje četvorice policajaca, poznatog pod nadimkom Rambo, posle pet dana potrage u Švarcvaldu (Crnoj šumi).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.