Na gradilištu „Supervera”, povređen Dragan Dingarac

Izvor: Politika, 13.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na gradilištu „Supervera”, povređen Dragan Dingarac

Zbog sporne izgradnje hipermarketa „Supervero 5” na Voždovcu juče oko podneva desio se incident u kome je povređen Dragan Dingarac, jedan od stanara zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta. Prema rečima komšija iz Ulice vojvode Stepe, Dingarca su pretukla sedmorica radnika firme „Protekt tim”, zaduženih za obezbeđenje gradilišta.

Slobodan Dingarac, otac povređenog, ističe da i pored rešenja Gradskog sekretarijata za zaštitu životne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sredine o zabrani daljih radova zbog studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu, izvođači i dalje pokušavaju da započnu gradnju.

– Ova odluka se ne poštuje iako smo na ogradu gradilišta stavili fotokopije rešenja. Radnici obezbeđenja su još prethodnog dana otvorili kapiju prema Ulici vojvode Stepe i uvezli kamion. Sporno vozilo nema oznaku izvođača radova, firme „Meridijan inženjering”, već nalepnicu „Protekt tima”. Moj sin je stao ispred bagera i hteo da ih spreči da započnu radove, ali ga je obezbeđenje oborilo na zemlju, brutalno pretuklo i potom šutiralo u stomak – kaže Dingarac.

Ružica Đurić-Domazetoski, komšinica, sa terase je prva čula jaukanje i videla Dragana oblivenog krvlju kako leži u rovu gradilišta, ali policijskom inspektoru prilikom uviđaja nije mogla da potvrdi da je bilo tuče.

Radnici firme „Protekt tim” tvrde da je ceo slučaj lažiran, kao i prethodnih nekoliko puta. Kako oni kažu, na gradilištu su bila petorica radnika iz obezbeđenja, a Dingarac se popeo na bager i skočio sa njega na glavu. To je potvrdio i Borivoje Antonijević, bagerista.

– Kada sam video mladića da prilazi bageru, isključio sam motor i izašao napolje jer ga poznajem odranije i nisam hteo da nastavim sa radom. Međutim, drugi put kada sam napunio kašiku zemljom, dečko je krenuo prema bageru i kako bih sprečio incident ponovo sam zaustavio vozilo. On se popeo na bager i skočio sa njega – objašnjava Antonijević.

Dragan Dingarac je juče zadržan na odeljenju neuropsihijatrije Urgentnog centra gde su mu lekari konstatovali frakturu nosa i lakše povrede.

D. B. – J. L.

[objavljeno: 13/08/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.