Na Zapadnoj obali ubijeno najmanje 13 Palestinaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 00:11

Na Zapadnoj obali ubijeno najmanje 13 Palestinaca

Palestinac, vozač hitne pomoći, poginuo je danas tokom evakuacije osoba povređenih u napadu nasilnih jevrejskih doseljenika, a najmanje 12 Palestinaca je poginulo tokom odvojenog incidenta na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštile su palestinske vlasti u okupiranoj enklavi.

Današnji incidenti su se dogodili u jeku nasilja širom Zapadne obale i oružanih sukoba u Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je pedesetogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozač hitne pomoći ubijen u izraelskoj vatri u blizini Al-Savija, južno od grada Nablusa, dok je transportovao ljude povređene tokom izraelskog napada u jedno obližnje selo.

Međutim, za sada nije jasno da li su na njega pucali jevrejski doseljenici ili pripadnici izraelskig snaga.

U odvojenom napadu u oblasti Nur Šams, u blizini palestinskog grada Tulkarm, ubijeno je najmanje 12 Palestinaca, saopštile su palestinske vlasti.

Oružana grupa Brigada Tulkarma u kojoj se bore militanti iz brojnih palestinskih frakcija, saopštila je da su njeni borci danas razmenjivali vatru sa izraelskim snagama.

Najmanje tri drona su viđena danas iznad Nur Šamsa, gde je primećen veliki broj izraelskih vojnih vozila i čula se rafalna paljba. Na video-bimu su prikazivani kratki filmovi o istorijatu "Beogradskog proleća" i MTS dvorane, nekadašnjeg Doma sindikata.

Treće "Beogradsko proleće" koje oživljava od 2022. godine tradiciju čuvenog jugoslovenskog festivala zabavne muzike, održano je u organizaciji MTS Dvorane i Naksi radija, a pod medijskim pokroviteljstvom lista "Blic" i TV Blic.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MASAKR NA ZAPADNOJ OBALI: Ubijeno najmanje 13 Palestinaca, stradao i vozač Hitne pomoći

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2024

Za sada nije jasno da li su na njega pucali jevrejski doseljenici ili pripadnici izraelskih snaga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.